Tavaly 60 éves évfordulóján köszönthettünk az 1956-os forradalmat, az elmúlt évek legjelentősebb szabadságharcát, ahol a magyar nép hangsúlyosan kiállt a sztálinista diktatúra ellen. 20 nap, ennyit tartott a forradalom, de a magyar történelem talán legkiemelkedőbb 20 napja zajlott 1956-ban Magyarországon. Egy aprócska, de elszánt nemzet felemelte fejét és nemet mondott az elnyomásra, a diktatúrára és szembeszállt a világ akkori legnagyobb birodalmával.

 

Azóta magáénak érzi ezt a forradalmat minden magyar, és szerte a világon megemlékeznek azokról a bátrakról, akik változást akartak és fegyvert emeltek ennek érdekében. Ahogyan a forradalom idején is a fiatalok játszodták a kulcsszerepet annak kitörésében, úgy Kézdivásárhelyen is a diákoké a főszerep ezen a napon. Kézdivásárhely Önkormányzata és a helyi iskolák közösen emlékeznek idén is az 1956-os eseményekre. Október 23-án, hétfőn Kézdivásárhely a következő program szerint emlékezik:

 

13.00    Tisztelgés az 1956-os szabadságharc hősei előtt a Református temető kopjafáinál. Ünnepi műsorral emlékeznek a Református Kollégium tanulói.

 

19.00   Megemlékező műsor a Vigadó Művelődési Házban, és koszorúzás a Hősök Emlékművénél. Közreműködnek a Nagy Mózes Elméleti Líceum diákjai. Előtte a kézdivásárhelyi iskolák fáklyás felvonulása lesz a Gábor Áron téren.

 


2017. október 11.